972 31 37 07 info@hortal.net

Barcelona i Madrid evolucionen el 2016 de manera molt diferent si parlem d’inversió immobiliària. A Barcelona creix la importància de la inversió estrangera i, per contra, a la capital espanyola disminueix.

A més del canvi en el comportament del mercat, també podem destacar que el model varia: a Barcelona, és el sector comercial (locals i centres comercials) el que aporta més inversió, arribant al 57% del total, deixant molt endarrere a les oficines i hotels. D’altra banda, a Madrid, el 61% del total d’inversió fa referència a les oficines, i el comerç i els hotels queden un pas enrere.

Si fem un cop d’ull a les dades, Barcelona, fa anys atreia bàsicament inversió d’Espanya; no va ser fins el 2015 que la inversió estrangera, per primer cop, la va superar. Si avancem fins el 2016, segons l’informe de la consultora Cushman & Wakefield, fins al tercer trimestre, el 65% d’inversió immobiliària a Barcelona prové de l’estranger. Per contra, Madrid redueix la captació d’inversió de fora de les nostres fronteres al 35% del total.

Aquest canvi de paradigma apareix en un moment que es caracteritza per grans operacions com la compra del centre comercial Diagonal Mar i, a la vegada, el mercat a Barcelona sembla que recupera la força després d’anys durs, perquè no dir-ho. El 20106, el mercat d’inversió barceloní ha recuperat el pols i segons Cushman & Wakefield al tercer trimestre ja havia superat els 1.000 milions d’euros en inversió captada, el 18% del total d’inversió a Espanya.