972 31 37 07 info@hortal.net

Els sectors relacionats amb la construcció a Espanya basaran la seva recuperació durant els pròxims anys en 3 pilars fonamentals: L’eficiència, sostenibilitat i rehabilitació.

Segons l’informe de “Crédito y Caución”, a Espanya ha tornat el creixement a la construcció al 2015 i es preveu una acceleració al 2016 i 2017. A aquesta recuperació del sector de la construcció tindrà un paper determinant la rehabilitació i eficiència energètica, un dels temes protagonistes a Construtec (a IFEMA Madrid, el major esdeveniment de solucions arquitectòniques per al cicle de construcció) i s’ha convertit en un pilar bàsic per tal de solucionar l’excessiva energia que consumeixen els edificis, amb un estalvi d’energia d’entre un 30% i el 70%, segons els climes i tipus de construcció.

A Construtec es confirma la recuperació del sector de la construcció. L’any va començar amb increments de producció de ciments, prop al 4%, on l’AFCE (Agrupació de Fabricants de Ciment d’Espanya) preveu un creixement del 7% al finalitzar el 2016. La producció de formigó va acabar el 2015 amb un increment del 2,7%.

Espanya se situa com a setè productor i sisè exportador de pedra natural del món, a més de ser el primer productor de pissarra a nivell mundial, unes dades força importants.

Les exportacions del sector de fabricació de material elèctric van tancar el 2015 amb un creixement del 7,3%, sumant així un nou rècord al valor de les vendes d’aquestes companyies a l’exterior. El consum d’energia a la llar va crèixer un 1,9% al 2015, després de 4 anys de tendència a la baixa.

Les PYMES del sector de la tecnologia aplicable a infraestructura i serveis per a la ciutat, també compten amb una atractiva oportunitat de negoci i creixement en el mercat de les smart cities. Aquest tema és una nova realitat a nivell mundial, la indústria 4.0 i un gran repte per a moltes empreses.

Aquests i d’altres temes són els que es van tractar a la fira celebrada a IFEMA Madrid del 25 al 28 d’octubre de 2016.