972 31 37 07 info@hortal.net

Les constructores espanyoles van viure al 2015 el primer any de recuperació des de l’inici de la crisi que les va sacsejar força. Així consta a l’informe EPOC (European Power Of Construction) que s’elabora anualment des de la consultora Deloitte.

Al 2015, van crèixer tant les vendes totals com la capitalització de mercat de les 6 majors constructores espanyoles, fet que no es produia des d’abans de la bombolla immobiliària.

Espanya, segona al rànking

El nostre país continua ocupant el segon lloc al rànking de vendes totals per país, amb 6 companyies classificades entre el lloc 2 i el 28. Les vendes de les 6 grans (ACS, Ferrovial, Acciona, FCC, OHL i Sacyr) van arribar als prop dels 65 mil milions d’euros, un 3% més que el 2015. Al 2014, les vendes van caure un 5% tot i que la capitalització va pujar un 12%.

L’evolució de les constructores espanyoles va ser pitjor que la mitja de les primeres 50 europees, les quals van tenir un creixement d’un 5% a les vendes, mentre que el valor en borsa n’augmentava un 21%. Aquest augment, és en gran part resultat del creixement del Regne Unit (per l’impacte de la lliure front l’euro), així com el bon comportament dels grups espanyols (Ferrovial, OHL) i italians (Impregilo), segons Deleitto.

L’informe destaca l’augment de Ferrovial, 10% més de vendes i un 27% més de valor bursatil, essent l’única companyia d’entre les 10 primeres que va aconseguir al 2015 un creixement de 2 digits en ambdos paràmetres.

França, líder

La classificació per volum de venda la segueix liderant la françesa Vinci, seguida de l’espayola ACS i Bouygues. El podium s’ha mantingut des del 2012 i, en el seu conjunt, representa el 35% de la facturació total obtinguda al 2015 pels 50 millors grups. Per països, França domina el top 50.